Δεν ξέρω αν έχετε παρατηρήσει τα πρόσωπα των παιδιών όταν χορεύουν!! Την ένταση στα μάτια τους. Πως χαμογελούν καθώς η ενέργεια εκρήγνυται!! Απελευθερώνονται!! Συνεχώς εκπλήσσονται καθώς ανακαλύπτουν τους τρόπους να κινούνται στον ρυθμό της μουσικής.

Μέσω της δημιουργικής κίνησης επικοινωνούν αυτά που σκέφτονται, αυτά που αισθάνονται και τις αξίες που έχουν.

Η δημιουργική κίνηση προσφέρει ένα πρωταρχικό μέσο για έκφραση που περιλαμβάνει και την ψυχή και το σώμα και συμβάλλει στην ψυχοκινητική ανάπτυξη αφού απελευθερώνουν συναισθήματα εξερευνώντας υλικά, σχήματα, ήχους και αντιλαμβάνονται τον χώρο, τον χρόνο , την ποιότητα ,το μέγεθος και το επίπεδο της κίνησης.

Θεματικές ενότητες

  1. Να δείξουμε το πως μπορεί η δημιουργική κίνηση να συμβάλει στην ανάπτυξη του παιδιού.
  2. Να εκπαιδεύσουμε το σώμα μας σαν μέσο έκφρασης, με σκοπό να εκπαιδεύσουμε και το σώμα των παιδιών.
  3. Να ενθαρρύνουμε την χρησιμοποίηση της φαντασίας και την επικοινωνία των συναισθημάτων.
  4. Να παρουσιάσουμε πως  χτίζεται ένα μάθημα δημιουργικής κίνησης. Πάνω σε ποια στοιχεία βασίζεται και πως μπορούμε να συνδυάσουμε αυτά τα στοιχεία μεταξύ τους.
  5. Τι βοηθητικά μέσα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, τι υλικά , τι ιδέες.
  6. Πως μπορούμε μέσα από σύντομες ιστορίες , να αυτοσχεδιάσουμε.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε παιδαγωγούς προσχολικής ηλικίας, νηπιαγωγούς, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, ψυχολόγους-παιδοψυχολόγους, θεατρολόγους, δάσκαλους χορού, γυμναστές.

Διάρκεια

Διάρκεια σεμιναρίου 20 ώρες

Σημείωση: Εκτός της κατάρτισης στην οργάνωση του μαθήματος Δημιουργικής Κίνησης, το σεμινάριο θα είναι και βιωματικό. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φοράνε κάλτσες και άνετα ρούχα.

Κόστος

Το κόστος του σεμιναρίου είναι 180 €
Φοιτητές και Άνεργοι 160 €

Χορηγείται πιστοποιητικό συμμετοχής από τον οργανισμό "ΠΛΕΓΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΕ" Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Για περισσότερες πληροφορίες-εγγραφές επικοινωνήστε μαζί μας:
Τηλ. 210-2116420, 210-2116421
Ώρες: 9:00-17:00 Δευτέρα-Παρασκευή

Εισηγήτρια

Θα διδάξει η Παυλίνα Ανδρουλή

Απόφοιτος της επαγγελματικής σχολής χορού της Δ. Γρηγοριάδου και του Πανεπιστημίου Αθηνών στη Γερμανική Φιλολογία. Έχει Master of Arts  στον δημιουργικό και σύγχρονο χορό από το Suny College at Brockport.

Από το 2007 έως σήμερα είναι εργαστηριακός συνεργάτης της Μουσικοκινητικής Αγωγής στο ΤΕΙ Προσχολικής Αγωγής. Από το 1994 έως σήμερα διδάσκει δημ. και σύγχρονο χορό στη Σχολή Μωραίτη. Από το 1993  ως το 1997 δίδασκε χορό στη Γερμανική σχολή Αθηνών. Διδάσκει από το 1986 κλασσικό, σύγχρονο και δημιουργικό χορό σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και σχολές χορού.